onsdag

Running - Baptism under FIRE

Begreppet "Döpas under eld" (Baptism under Fire) kommer ursprungligen från soldater som sattes i prov under sin första (och kanske sista) eldstrid mot fienden. Men ett annat sätt att se på frasen kan vara att vissa saker når man inte insikt via abstraktion,  utan måste genomföras i praktiken för att få kunskap och insikt.



Få människor har en objektiv och balanserad självkännedom om sin sanna potential och kapacitet. Många underskattar eller överskattar hur man skulle reagera under press, i situationer som kräver att uthärda smärta och fortsätta framåt endast med hjälp av vilja och övertygelse.

Löpning är ett utmärkt verktyg för att göra en inre resa, ett sätt att konfrontera sig själv för att ta reda på vem man är och vad man går för. Löpning är lika mycket (om inte mer) mental träning som det är fysisk och kräver förmågan att höja den mentala medvetenheten över den fysiska begränsningen. Genom löpning kan du få reda på hur du fungerar i en annan kontext när du tömmer dig fullständigt, både mentalt och fysiskt och för att uppnå dina mål.

Genom löpning konfronterar vi det sanna stoftet av vem vi egentligen är. När du är helt utpumpad och inte orkar ta ett steg till men samtidigt ekar hela ditt inre av "du ger inte upp, bara en kilometer till". När viljan möter trötthet och ögonen går i kors och snoret rinner över halva ansiktet men du är för trött för att bry dig. När  det enda som existerar är metern framför dig och vägran att lyssna på kroppens vädjan om genvägen hem.

Känslan framme i mål, när viljan har segrat över dina fysiska begränsningar, att känna stoltheten över att ha pressat sig själv kan vara överväldigande. Löpning är fantastiskt på det sättet, det är en övning att pressa sig själv förbi det man trodde var möjligt och därigenom vem man trodde man var. Löpning kan förändra hur du ser på dig själv. Vad väntar du på? Boka en date med dig själv redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar